Екип на Изпълнителна агенция по горите установи незаконна сеч на

...
 
Екип на Изпълнителна агенция по горите установи незаконна сеч на
Коментари Харесай

Изпълнителна агенция по горите установи незаконна сеч на 81 дървета в частна гора

 

Екип на Изпълнителна организация по горите откри противозаконна сеч на 81 дървета в частна гора в землището на Вършец, заяви Българска телеграфна агенция.

Нарушението е установено при осъществена по-рано през днешния ден инспекция. Горските чиновници чули звук на моторни резачки при обход на територията. Проверка на място посочила, че се прави сеч в частен парцел на здрави букови дървета, вместо плануванаъа в осведомителната система на ИАГ насилствена сеч на повредени, паднали дървета. Част от противозаконната дървесина, която е била складирана на терена, е арестувана. Съставен е констативен протокол и акт за откритото нарушаване. Предстои санкциониране на лицензирания лесовъд.

Повече от 320 000 инспекции са направили контролните органи на Агенцията и нейните районни структури, което е растеж от над 28 на 100 по отношение на същия интервал на 2021 година.

В резултат на откритите нарушавания на горското законодателство в обекти за рандеман на дървесина, през 2022 година са издадени общо 259 заповеди за прекъсване на сечта и е спряна активността на 21 обекта за преправка и търговия с дървесина. Значително нарастване по отношение на миналата година се следи и при откритите количества дървесина, предмет на противозаконни похищения, които са в общ размер на 18 120 плътни кубически метра.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР